Tvivlar du på ditt faderskap och vill du äntligen ha klarhet i det, men mamman till ditt påstådda barn vill inte samarbeta? Och är du nyfiken på om du kan få ett faderskapstest gjort utan mammans tillstånd? Etiskt möts detta av en del diskussion, men teoretiskt sett är detta inte ett problem alls. Du kan beställa ett faderskapstest online utan att rådfråga mamman. Du kan sedan utföra ett DNA-test för din sinnesfrid, även om det rekommenderas att diskutera möjligheterna med mamman först.

Faderskapstest utan moderns samtycke är teoretiskt möjligt

I teorin är det inte ett problem att ta ett faderskapstest utan moderns samtycke. Du kan beställa DNA-testet online, vi ser till att du har det hemma snabbt. Du kommer att få instruktionerna och ett kuvert som innehåller speciella sterila bomullspinne. Detta gör att du kan ta kindslem från både dig själv och ditt påstådda barn, från vilket vårt laboratorium kan härleda en DNA-profil. På detta sätt behöver du inte informera mamman om faderskapstestet, och hon behöver inte delta i det i praktisk mening.

Vill du ha ett fosterhemstest utfört? Tänk i så fall på att mamman naturligtvis måste vara medveten; I så fall är det viktigt att få blod taget från henne.

Men samråd med mamman om faderskapstest rekommenderas

Å andra sidan är det naturligtvis lämpligt att rådgöra med mamman om du vill ha ett faderskapstest utfört. Försök att föreställa dig hur du skulle hantera resultatet om du inte gjorde det. Visar det sig att du är pappan, eller verkar det inte vara så? Hur hanterar du det mot barnets mamma? Det är därför klokt att i förväg ange att du är osäker och vill ha ett faderskapstest gjort. Dessutom tror flera experter att i händelse av oenighet om DNA-testet kan du inleda rättsliga förfaranden mot mamman för att genomdriva ett faderskapstest.

Faderskapstest för din sinnesfrid

Gör du faderskapstestet utan mammans samtycke, eller konsulterar du och båda frivilligt beslutar om ett DNA-test? Då finns det inget juridiskt giltigt DNA-test utan ett sinnesrotest. Detta förringar inte tillförlitligheten. Ett faderskapstest för din sinnesfrid ger en tillförlitlighet på minst 99,999%, så att du äntligen får svar på frågan om du är far till barnet.

Självklart kan du enkelt beställa faderskapstestet online, vi ser till att du har det hemma smidigt. Vill du ha mer information först? Kontakta oss gärna.