Halv- och helbror/systertest

Du kan beställa detta test om du vill veta om ni är helbröder och systrar. Du kan utföra detta test med, men även utan, föräldrar. Med detta test kan du även testa om en av dina föräldrar är din biologiska mamma eller pappa.

  • Extremt pålitligt
  • Test utan en pappa
  • Resultat inom 7 dagar
  • ISO 17025 erkänd

Startar från kr3.285,00

Halv- och helbror/systertest mitten avsnittet

På faderskapstest24.se kan ni beställa olika släktskapstest, bland annat ett halvsyskon- och helsyskontest. Du kan beställa detta test om du vill veta om du och din bror/syster har två gemensamma biologiska föräldrar. Om du inte har samma mamma eller tvivlar på om du och din bror/syster har samma mamma och vill veta om ni har samma biologiska pappa kan du också beställa ett halvsyskontest.

Beställa & utföra

Du kan beställa ett DNA-test för hel- eller halvsyskon direkt på nätet, då levereras testet i ett helt anonymt paket. Förpackningen innehåller ett testkit som du kan utföra självständigt. Du kan samla in ditt eget munslem med en bomullspinne, övriga personer vars DNA du vill testa måste göra samma sak. Sedan skickar du insamlingarna till laboratoriet. Där testas kindsvabbarna och du får resultatet helt anonymt via post eller e-post.

icons/play-circle Created with Sketch.

Nyfiken på hur det fungerar?

Titta på det korta videoklippet och ta reda på det.

Hur fungerar det?

Om du beställer ett halv- och helbror/systertest får du ett paket med ett testkit från oss. Din integritet är vår högsta prioritet så testkitet kommer alltid i ett neutralt kuvert.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Computer Created with Sketch.

Beställ test

Du beställer testet online; testkitet skickas till dig i ett neutralt kuvert.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Envelop Created with Sketch.

Provtagning och leverans

Du tar enkelt och smärtfritt DNA-proverna med bomullspinnar och skickar tillbaka dem till oss.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Bottle Created with Sketch.

Analysera DNA-prover

Dina DNA-prover kommer att analyseras och testas i ett av våra laboratorier inom 4 arbetsdagar.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Results Created with Sketch.

Ta emot resultat

Du får testresultaten per post eller e-post inom 4 arbetsdagar. Snabbt, enkelt och mycket pålitligt!

Vanliga frågor

Måste en biologisk förälder också delta i syskontestet? Icon/Plus Created with Sketch.

Testet kan i princip utföras utan föräldrar. Testets noggrannhet förbättras dock ytterligare om en känd biologisk förälder går med på att delta i testet.

Vad är skillnaden mellan ett syskontest, ett halvsyskontest och ett kombinerat halvsyskon- och syskontest? Icon/Plus Created with Sketch.

Ni genomför ett syskontest om ni är säkra på att ni har samma biologiska mamma men vill veta om ni även har samma biologiska pappa.

Ni utför ett DNA-test för halvsyskon om ni redan känner till att ni inte har samma biologiska mamma men vill veta om ni har samma biologiska pappa. På grund av det här testets komplexitet rekommenderar vi att minst en men helst båda biologiska mödrarna deltar i testet. Laboratoriet exkluderar då DNA-materialet som har överförts från mamma till barn, vilket gör att laboratoriet kan fokusera fullt ut på att matcha pappans och barnets DNA.

Ni genomför ett kombinerat halvsyskon- och syskontest om ni inte har samma biologiska mamma eller är osäker och vill veta om ni har samma mamma och pappa.

Vem kan delta i detta DNA-test? Icon/Plus Created with Sketch.

Halvbröder och halvsystrar i olika variationer kan delta. Testet är lämpligt för 2 eller flera förmodade halvbröder, 2 eller flera förmodade halvsystrar och olika kombinationer av halvbror (halvbröder) och halvsyster (halvsystrar). Noggrannheten ökar när den kända biologiska föräldern deltar i testet, såsom den biologiska pappan eller mamman.

Finns det andra DNA-tester som fastställer faderskap utan att pappan deltar? Icon/Plus Created with Sketch.

Ja, andra så kallade ”indirekta” DNA-tester är möjliga. Y-kromosomtestet, de olika syskontesterna, farbror/morbror/faster/mostertestet och mor/farföräldratestet är alla andra alternativ.

Jag behöver resultaten snabbt. Är det möjligt? Icon/Plus Created with Sketch.

Ja, vi kan påskynda processen mot en liten extra avgift. Tveka inte att kontakta oss så informerar vi dig om möjligheterna.

Vad är ett lagligt test? Icon/Plus Created with Sketch.

Förutom det prenatala faderskapstestet kan alla DNA-tester från faderskapstest24.se även beställas i den rättsligt giltiga versionen. Rättsligt giltigt innebär att du kan lämna in resultatet vid ett rättsligt förfarande eller en rättegång. Till exempel om familjeåterförening, vårdnad, underhåll eller ett arv. Det rättsligt giltiga testets tillförlitlighet är samma som för ett informativt (sinnesfrid)test. Endast insamlingen av DNA-provet är annorlunda och måste uppfylla vissa garantier.

Kan jag använda resultatet från ett test för personlig bekräftelse i en domstolsprocess? Icon/Plus Created with Sketch.

Även om resultatet av ett sinnesfridstest är lika tillförlitligt som resultatet av ett rättsligt giltigt faderskapstest, känner vi inte till några fall där resultatet av ett sinnesfridstest har godkänts vid rättsliga förfaranden. Om parterna tar DNA:t själva, utan närvaro av en oberoende tredje part, kan domstolen eller den statliga myndigheten inte bara utgå ifrån att de inlämnade proverna kommer från rätt personer och att materialet inte har manipulerats. Markera alternativet ”rättsligt giltigt” vid beställningen om du vill vara säker på att du kan använda resultaten i en rättegång.

Har du en fråga?

Kontakta oss. Vi kontaktar dig inom 24 timmar om du skickar e-post till oss.

Created with Sketch. +46855122362

Icon/Envelop Created with Sketch. info@faderskapstest24.se