Prenatalt faderskapstest

Testa utan risk och innan födseln vem som är far till ditt ofödda barn. Testet görs med hjälp av mammans blod och pappans kindslem.

  • Helt säkert för barnet
  • Över 99,9 % korrekt
  • Från 7:e graviditetsveckan
  • Resultat inom 8 dagar
  • ISO 17025 erkänd
  • Första betalning kr 3187,44

Startar från kr13.899,00

Varför ett prenatalt faderskapstest?

Med ett prenatalt faderskapstest kan du göra ett DNA-test under graviditeten. På så sätt kan du kontrollera om den förmodade pappan verkligen är det ofödda barnets biologiska pappa. Det prenatala faderskapstestet från faderskapstest24.se utförs med mammans blod. Inget DNA tas från bebisen och därför utgör testet inte någon risk för bebisen. Detta är annorlunda med korion villus provtagning eller fostervattenprov. Slemhinnemembranet tas från den förmodade pappan med en bomullspinne.

Det prenatala faderskapstestet kan utföras från den 7:e graviditetsveckan till strax innan förlossningen.

 

Utföra ett prenatalt faderskapstest

Om du beställer ett prenatalt faderskapstest från oss skickar vi de nödvändiga föremålen till dig i neutral förpackning. I detta paket hittar du även instruktionerna för att ta DNA på rätt sätt. Den förmodade pappan kan själv samla in sitt kindslem (med ett sinnesfridtest), mammans blod måste tas av allmänläkare, barnmorska eller annan vårdpersonal. När snart detta är gjort hämtar vår budtjänst paketet och transporterar det till laboratoriet. Du får resultatet inom 4 arbetsdagar (vid akuttest) eller inom 8 arbetsdagar från oss.

icons/play-circle Created with Sketch.

Nyfiken på hur det fungerar?

Titta på det korta videoklippet och ta reda på det.

Hur fungerar det?

Om du beställer ett prenatalt faderskapstest får du ett paket med ett testkit från oss. Din integritet är vår högsta prioritet så testkitet kommer alltid i ett neutralt kuvert.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Computer Created with Sketch.

Beställ test

Du beställer testet online; testkitet skickas till dig i ett neutralt kuvert.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Envelop Created with Sketch.

Provtagning och leverans

Du tar enkelt och smärtfritt DNA-proverna med bomullspinnar och skickar tillbaka dem till oss.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Bottle Created with Sketch.

Analysera DNA-prover

Dina DNA-prover kommer att analyseras och testas i ett av våra laboratorier inom 4 arbetsdagar.

Fill 45 Created with Sketch. Icon/Results Created with Sketch.

Ta emot resultat

Du får testresultaten per post eller e-post inom 4 arbetsdagar. Snabbt, enkelt och mycket pålitligt!

Vanliga frågor

När kan jag ta ett prenatalt graviditetstest? Icon/Plus Created with Sketch.

Ett prenatalt graviditetstest kan tas från den 7:e graviditetsveckan till strax innan förlossningen. Vi beräknar antalet graviditetsveckor på samma sätt som förlossningsläkare, gynekologer och allmänläkare. Så vi räknar från den första dagen av den sista menstruationen.

Vilka är riskerna för mitt barn? Icon/Plus Created with Sketch.

Med det prenatala faderskapstestet från faderskapstest24.se finns det inga risker för ditt barn. Det finns ingen risk för komplikationer under din graviditet och det finns ingen ökad risk för missfall. Vi extraherar babyns DNA från mammans blod och kommer därför inte nära babyn eller fostersäcken.

Varför tas blod från mamman i ett prenatalt faderskapstest? Icon/Plus Created with Sketch.

Under graviditeten hamnar babyns DNA i mammans blod. Detta går genom moderkakan. Vid ett icke-invasivt faderskapstest, som det från faderskapstest24.se, tas blod från mamman och kindslem från den förmodade pappan. I laboratoriet tas det ofödda barnets DNA från mammans blod och jämförs med DNA från den förmodade pappan. På så sätt finns det ingen risk för komplikationer under graviditeten.

Vad är ett icke-invasivt prenatalt faderskapstest? Icon/Plus Created with Sketch.

Detta är ett prenatalt faderskapstest under vilket DNA-materialet från det ofödda barnet samlas in utan att gå nära inpå barnet eller fostersäcken. Som ett resultat löper det ofödda barnet ingen risk och det finns ingen risk för komplikationer under graviditeten. Vid ett icke-invasivt prenatalt faderskapstest tas blod från mamman och kindslem från pappan. I laboratoriet isoleras det ofödda barnets DNA från mammans blod och jämförs med DNA från den förmodade pappans kindslem.

Vad är skillnaden mellan ett icke-invasivt prenatalt faderskapstest? Icon/Plus Created with Sketch.

Med ett invasivt faderskapstest, såsom en biopsi av den yttre fosterhinnan eller fostervattenpunktion, finns det en större sannolikhet för komplikationer under graviditeten. Dessutom finns det en 2 procentig risk för missfall. För dessa tester måste mamman genomgå en biopsi eller punktering på sjukhuset. I motsats till ett icke-invasivt faderskapstest innebär detta att man penetrerar kroppen. Dessutom kan ett sådant invasivt test utföras mycket senare (graviditetsvecka 11–15 eller graviditetsvecka 16–22, beroende på vilken metod som används).

Tillförlitligheten hos invasiva och icke-invasiva faderskapstester är identiska.

Vilken tillförlitligheten har det prenatala faderskapstestet? Icon/Plus Created with Sketch.

Vi arbetar endast med de mest välrenommerade, moderna och certifierade laboratorierna. Vårt prenatala faderskapstest garanterar en säkerhet på minst 99,9 % om att den förmodade pappan är den biologiska pappan. Om den testade mannen inte är det ofödda barnets biologiska pappa fastställer laboratoriet alltid detta med 100 % säkerhet.

Jag behöver resultaten omgående, är det möjligt? Icon/Plus Created with Sketch.

Ja, vi kan påskynda processen mot en extra avgift. Du får då resultatet inom 4 arbetsdagar i stället för inom 8 arbetsdagar. Välj alternativet ”akuttest” under beställningsprocessen för ett snabbt resultat.

Kan resultatet från ett faderskapstest användas vid rättegångar? Icon/Plus Created with Sketch.

Du kan låta oss utföra ett rättsligt giltigt prenatalt faderskapstest. Även om resultatet från ett vanligt sinnesfridtest är lika tillförlitligt som resultatet från ett rättsligt giltigt faderskapstest, känner vi inte till några fall där resultatet av ett sinnesfridtest har godkänts vid rättsliga förfaranden.

Påverkar en tidigare graviditet resultatet från ett prenatalt faderskapstest? Icon/Plus Created with Sketch.

Nej. När en baby väl är född försvinner hans eller hennes DNA från mammans blodomlopp inom några timmar. Tidigare graviditeter har därför ingen inverkan på resultatet från ett prenatalt graviditetstest.

Varför är ett prenatalt faderskapstest så dyrt? Icon/Plus Created with Sketch.

Mängden DNA i mammans blod är vanligtvis mycket låg. För att isolera detta DNA behövs specialiserade forskare och de modernaste teknikerna. Som ett resultat är kostnaderna för ett prenatalt faderskapstest högre än för andra DNA-tester.

Kan du också se babyns kön? Icon/Plus Created with Sketch.

Ja, vi kan även fastställa könet mot en extra avgift. Om du vill veta könet väljer du alternativet ”könsbestämning” under beställningsprocessen. Vi kan inte testa annan genetisk data. Visa alla vanliga frågor

Har du en fråga?

Kontakta oss. Vi kontaktar dig inom 24 timmar om du skickar e-post till oss.

Created with Sketch. +46855122362

Icon/Envelop Created with Sketch. info@faderskapstest24.se

Klarna

*Depositionen på kr 3187,44 kommer inte att återbetalas efter att testkitet har skickats. Se de allmänna villkoren (artikel 6.5) för mer information.